© 2023  samen sterk!         Gruttoweide 37         3993 DK Houten         Tel. 06 40 60 72 05         praktijk@samen-sterk.info

Home Therapie Specialisaties De therapeut Praktische info

Contextuele therapie

Relatiehulpverlening

Luister naar jouw verhaal

Vragen


Soms worstel je met vragen die je niet zomaar even aan iemand stelt. Je zou ze zingevings- of levensvragen kunnen noemen. De vragen zijn te kwetsbaar en kunnen je somber maken, vooral als je niet weet wat je ermee moet en als er geen antwoord op lijkt te zijn.


Zulke vragen behoren in principe bij de levensfasen die we doormaken. Ook kunnen ze ontstaan rond of na een live-event als een scheiding, ontslag of verhuizing. Of als je naar de wereld om je heen kijkt en je zoveel ellende ziet en je je afvraagt ‘waarom?’


Dit soort vragen kan vaak niet beantwoord worden. Wat wel nodig is, is een luisterend oor, begrip en acceptatie; ze vertellen je vaak meer dan je in eerste instantie denkt. Welke verborgen agenda hebben ze? En welke rol speelt je geloof of levensbeschouwing hierin?


Met dit soort vragen kun je een beroep op me te doen. Ik wil je helpen zelf te luisteren naar deze vragen en om de achterliggende gedachten en gevoelens op het spoor te komen. Samen kunnen we zoeken naar hoe je ze een passende plek kunt geven en er rust in kunt vinden.