© 2023  samen sterk!         Gruttoweide 37         3993 DK Houten         Tel. 06 40 60 72 05         praktijk@samen-sterk.info

Home Therapie Specialisaties De therapeut Praktische info

Contextuele therapie

Relatiehulpverlening

Luister naar jouw verhaal

Je verdriet vertelt…?


Rouw en verlies horen bij het leven en bij onze ontwikkeling. Door het leven heen nemen we afscheid van levensfasen en dat begint al als je geboren wordt. Het ligt aan je omstandigheden hoe je deze fasen doorlopen kunt.


Ieder mens heeft op de één of andere manier met de schaduwkanten en rafelranden van het leven te maken. Tegelijk zijn de ervaringen en de draagkracht van ieder verschillend. Wanneer we grotere verliezen meemaken of wanneer er geen ruimte is om over verlieservaringen te praten, kunnen er stagnaties optreden in onze ontwikkeling. We merken dat aan onze mentale of fysieke gezondheid. In de ervaringen die we opdeden hebben we ons soms afgesloten voor het proces van verwerking. We hebben bij die keuze mechanismen ontwikkeld om er toch een weg voor te vinden om door te kunnen. Soms kon het niet anders en vinden we nu ruimte om na te denken over hoe het met onze hoop en verlangens staat.


Het is wellicht niet heel erg dat het niet anders kon als het moment er maar kan gaan komen dat je gevoelens er wel kunnen en mogen zijn en gehoord kunnen worden. Die stap zetten kan een grote stap zijn. Iemand die op wat afstand van je staat kan je dan op weg helpen dit proces aan te gaan. Ik kan je aanbieden met je mee te kijken naar de gevoelens die opgeroepen worden; met je onderzoeken hoe het werkelijk voor je is, in alle kwetsbaarheid. Het is waardevol als je daar aan toe kunt komen en het zal je helpen in balans te komen, met je verhaal, jezelf en je omgeving. Het zal je nieuwe perspectieven geven om je weg te kunnen vervolgen.