© 2023  samen sterk!         Gruttoweide 37         3993 DK Houten         Tel. 06 40 60 72 05         praktijk@samen-sterk.info

Home Therapie Specialisaties De therapeut Praktische info

Contextuele therapie

Relatiehulpverlening

Luister naar jouw verhaal

(Contextuele) therapie


In therapie gaan, is ruimte maken voor je verhaal. Je problemen en je verlangens uit heden en verleden bespreken, maakt dat je nieuwe inzichten op kunt doen voor de toekomst.


De therapie die ik aanbied is erop gericht dat je inzichten opdoet over jezelf en in hoe je omgaat met de mensen van wie je houdt (je context) en in wie of wat je in je leven ontmoet. Samen denken we na over hoe het nu is, hoe je je wilt verhouden tot wat je doet en hoe je omgaat met de mensen van wie je houdt en die verder van je af staan. Vragen als: “Welke plek heb jij? Wie ben jij? Kunnen relaties die verstoord zijn weer in balans komen?” zullen in de therapie aan bod komen.


Ik ben specifiek geschoold in de contextuele benadering, die zich richt op investeringen die ieder mens doet in zijn oorspronkelijke relaties. Wanneer de balansen in relaties verstoord zijn geraakt, door omstandigheden, ziekte en verliezen, kan het zijn dat je tekorten opgelopen hebt of dat je meer loyaal bent geworden aan anderen dan aan jezelf. Hierdoor kun je je onzeker, boos, angstig of eenzaam gaan voelen en nog meer teleurstellende ervaringen opdoen, waardoor je de ruimte en vrijheid mist om te zijn wie je bent. Door deze therapie wil ik je laten zien hoe je zorgt, hoe je ontzorgd kunt raken en hoe je de zorg voor anderen op een passende manier kunt invullen.


De rol van de therapeut zal begeleidend zijn. Jij mag je eigen weg gaan, in je eigen tempo. Je levenservaringen heroverwegen en groeien in autonomie en verbondenheid, zodat je in staat raakt met jezelf en anderen op een evenwichtige manier om te gaan.