© 2023  samen sterk!         Gruttoweide 37         3993 DK Houten         Tel. 06 40 60 72 05         praktijk@samen-sterk.info

Home Therapie Specialisaties De therapeut Praktische info

Contextuele therapie

Relatiehulpverlening

Luister naar jouw verhaal

Seksualiteit, een gave!


Seksualiteit is een onderdeel van ons leven. We zijn seksuele wezens en zoeken dit vorm te geven. Levensovertuiging, ervaringen en opvoeding spelen hierin een rol. Het kan zijn dat je nu op zoek bent naar hoe je met je seksualiteit om wilt gaan. Of het nu gaat om de omgang ermee voor jezelf, in de kennismaking met je vriend/vriendin of in je huwelijk/partnerrelatie, gesprek is een essentieel onderdeel in je seksuele ontwikkeling en afstemming.


Je kunt op dit gebied veel vragen hebben en het tegelijk lastig vinden ze te stellen. Seks kan een taboe onderwerp zijn of pijnlijke herinneringen oproepen. Hoe je omgaat met je zelf en met je partner kan weer andere vragen oproepen. Er kunnen fysieke problemen optreden zonder dat ze een fysieke oorzaak hebben.


Het kan ook zijn dat je verslaafd geraakt bent aan seks. Of dat je omgeving dat vindt, en wil dat je eruit komt. Schroom niet om aan te geven dat je iets nodig hebt, ook al weet je nog niet wat en hoe.


Als seksualiteit een gave is, is de uitdaging te zoeken naar hoe je het vorm kan, mag en wilt gaan geven.