© 2023  samen sterk!         Gruttoweide 37         3993 DK Houten         Tel. 06 40 60 72 05         praktijk@samen-sterk.info

Home Therapie Specialisaties De therapeut Praktische info

Contextuele therapie

Relatiehulpverlening

Luister naar jouw verhaal

Als echtparen echt paren, hebben echtgenoten echt genoten


Samen door het leven gaan is bijzonder. Je wilt daar dan ook het beste van maken en dat gaat niet altijd vanzelf. Levensgebeurtenissen kunnen maken dat er een nieuwe afstemming nodig is. Of jullie lopen samen zo vast dat het handig en wellicht zelfs noodzakelijk is om iemand te vragen mee te kijken en jullie te helpen weer op het goede spoor te komen. Gelukkig kan dat ook!


Sue Johnson (1947) ontdekte dat veel mensen in hun partnerrelatie stoeien met hun verlangen naar emotionele verbondenheid. Ze weten dat echter niet van elkaar, en maken steeds ruzies of komen in ijzige stiltes terecht, waarin zij dat verlangen duidelijk maken aan elkaar. Johnson heeft haar ontdekkingen uitgewerkt in de “Emotionally Focused Therapy”. Ook volwassenen hebben behoefte aan hechte en veilige relaties om zich te kunnen ontwikkelen in het leven. Door de therapie wordt dit bewustzijn vergroot en denken we na over hoe je dit als paar vorm kunt geven.


Achterliggend spelen onze geschiedenissen en culturele achtergronden mee in de kwetsbaarheid die we in onze relaties voelen. In de therapie zal er aandacht zijn voor beide facetten: het herstellen van de band en het ontdekken van wat er bij ieder persoonlijk speelt. Er zal aandacht zijn voor ieders eigen rol/plek in de relatie en jullie zullen de uitdaging aangaan elkaar (opnieuw) écht te ontmoeten, en deze ontmoetingen uit te bouwen. Hierdoor zal de verbondenheid groeien. Dit vergroot de intimiteit en draagt bij dat je toekomt aan genieten op alle fronten van de relatie.


Soms lukt het nog niet om samen in therapie te gaan, schroom dan niet om de eerste stappen alleen te gaan zetten! Het helpt om zelf sterker te worden, waardoor balansen toch in beweging kunnen komen, wellicht op een andere manier dan je verwacht.