© 2023  samen sterk!         Gruttoweide 37         3993 DK Houten         Tel. 06 40 60 72 05         praktijk@samen-sterk.info

Home Therapie Specialisaties De therapeut Praktische info

Contextuele therapie

Relatiehulpverlening

Luister naar jouw verhaal

Even voorstellen


Ik ben Gretha Simonse (1974), getrouwd en moeder van twee adolescenten. In mijn vrije tijd geniet ik van vriendschappen en momenten met familie. Ik kom tot rust bij de zee en lees graag een goed boek waar ik nog meer van kan leren. Leren is leuk en het leven vind ik bijzonder!


Ik vind een goed gesprek leuk en belangrijk. Het helpt mij persoonlijk verder in mijn ontwikkeling en boort aan dat ik wil bijdragen aan de ontwikkeling van anderen. Tijdens één van mijn contextuele opleidingen kwam de uitspraak van Martin Buber bij me binnen: “De ander maakt je mens!” Ik ging de inhoud begrijpen, voor mezelf en om een schakeltje te kunnen zijn in de ontwikkeling van een ander. Zodat ook hij of zij meer mens kan zijn en voelt dat hij of zij van betekenis is en er mag zijn, met de unieke kwaliteiten en ervaringen die hij of zij heeft.


Mijn christelijke geloof geeft mij een fundament in mijn leven. Je hoeft zelf geen christen te zijn om in therapie te komen. Ik vind het alleen belangrijk dat je het van mij weet. Ieder mens gaat zijn eigen zoektocht en die wil ik respecteren.


Ik ben een mens met idealen, en in ‘samen sterk!’ geef ik dit vorm door naast je te staan en het mooie wat er in je is aan te boren. Ik ga samen met jou op zoek naar een passende plek voor je verdriet en zorgen, en hoop dat je door de therapie gevormd wordt tot de mens die je vanbinnen bent.