© 2023  samen sterk!         Gruttoweide 37         3993 DK Houten         Tel. 06 40 60 72 05         praktijk@samen-sterk.info

Home Therapie Specialisaties De therapeut Praktische info

Contextuele therapie

Relatiehulpverlening

Luister naar jouw verhaal

Uit de praktijk


Gretha heeft mij geholpen de dingen (relaties) in hun context (verband) te zien. Het heeft mij geleerd dat de mensen om mij heen ook product zijn van hun opvoeding en achtergrond die daar weer op reageren en mee moeten dealen in hun leven. Ik begrijp nu hoe gebrokenheid vertaald kan worden in gedrag dat niet te begrijpen valt normaal gesproken. Die wetenschap heeft mij geholpen om te kunnen vergeven en dat maakt van mijzelf weer een vrij mens. Ik ben zelfs zover dat ik kan bidden voor diegene die me heel veel pijn bezorgd hebben in mijn leven, daarmee keur ik het gedrag niet goed, maar het is voor jezelf een enorme stap op weg naar genezing.

Iedereen verdient een Gretha in zijn leven!


***


Lieve Gretha, dank je wel dat je me mezelf liet zijn. Me liet zien waar m’n talenten liggen en me woorden gaf voor mijn persoonlijkheid. En me liet zoeken naar mijn droom. Ik kijk uit naar hoe het zich zal gaan ontvouwen.


***


Ik had relatieproblemen en we zochten samen hulp om te kijken of we ons huwelijk nog konden redden. Nadat ons huwelijk beëindigd was, ben ik alleen doorgegaan en werd mijn hulpvraag: wat is er misgegaan, wat was mijn rol, en hoe ga ik nu verder? Later heb ik ook gekeken naar hoe ik reageer op mensen en hoe ik mijn grenzen kan bewaken. Ik ben erg blij met Gretha en haar hulp. Ik heb me op mijn gemak gevoeld, en voelde mij vrij om te praten. Het was ook gewoon fijn om te weten dat ik daarvoor kwam en dat het dan over mij zou gaan. Ik heb de tijd bij Gretha echt gezien als een cadeautje voor mijzelf.